De Handelskade Waalfront Nijmegen

Op het terrein waar voorheen het kantoor en de drukkerij van lokale krant De Gelderlander stonden, is nieuwbouwproject De Handelskade gerealiseerd. Van Leeuwen glasprojecten plaatste hier vooraf geprepareerde puien inclusief glas.

De centrale (zicht)locatie van het project De Handelskade is vlakbij het centrum van Nijmegen te vinden, direct aan de haven. De Handelskade bestaat uit 534 appartementen, circa 2800 m2 commerciële ruimte en een dubbellaagse parkeergarage.
Voor dit project werkte Van Leeuwen glasprojecten intensief en goed gecoördineerd samen met de hoofdaannemer, de kozijnleverancier en de transporteur.

Nog voordat het terrein bouwrijp werd gemaakt, vond er al overleg plaats tussen de samenwerkende partijen over hoe dit project te voorzien van glas. Het bouwplan bevat een groot aantal houten puien die zijn voorzien van glas. Deze puien hebben van zichzelf al een behoorlijk gewicht en daarin is ook nog eens zwaar glas nodig. Voornamelijk omdat het glas aan diverse eisen moet voldoen. Om deze constructie te realiseren, is gedurende de voorbereidende fase besloten om een totaalpakket te maken.

project omschrijving

Bij de transporteur heeft Van Leeuwen glasprojecten het glas direct in de compleet afgelakte puien geplaatsen. Daarvoor werden de puien in speciaal ontwikkelde rekken gezet. Voor het plaatsen van het glas werd de Glasmax (semi manueel/machinaal) ingezet. Vervolgens werd de pui compleet afgewerkt en klaargemaakt voor transport.
Een rek vol puien werd in een speciaal daarvoor geprepareerde container geplaatst. Zodoende werden de kant-en-klare kozijnen inclusief glas naar de bouw vervoerd. Op de bouwplaats hees een kraan de complete puien vervolgens één voor één naar de juiste verdieping waar deze vervolgens werden gemonteerd.

glasspecificaties

• Letselbeperkende beglazing
• Doorvalbeperkende beglazing
• Zwaar geluidwerende beglazing
• Zonbeheersende beglazing
• 30 en/of 60 minuten brandvertragende beglazing

Contact

Van Leeuwen Glasprojecten
Keerweer 33
3316 KA Dordrecht
T 078 630 99 11
F 078 622 66 58
post@vlgp.nl